Talijanski nogometni savez poziva na ‘duboko razmišljanje’ nakon lošeg izlaska s Eura 2024. nakon što su objavljene najnovije informacije o budućnosti Luciana Spallettija

Poraz Italije 2-0 od tamnih konja Švicarske bio je veliko iznenađenje za europske prvake 2020. jer su golovi Rema Feulera i Rubena Vargasa izbacili momčad Luciana Spallettija iz natjecanja u fazi osmine finala. Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Nogometni dresovi Hrvatska Gravina sada je otkrio što budućnost nosi za njihovog trenera i govorio o razočaravajućem ispadanju s turnira.

Govoreći na konferenciji za novinare, Gravina je rekao: “Mehanizam zapinje na nedostatku valorizacije mladih ljudi. Ako mislite na naše kontroverze, one se tiču ​​ovih pitanja. Imamo proljetne momčadi sa 100% stranaca. Pokušali smo smanjiti dob u manjim reprezentacijama dok su proljetos podigli kratkoročne rezultate ne dopuštaju nam da valoriziramo dečke i da mnogi protagonisti trijumfa U17 ne igraju u raznim Primavera timovi.

“Bit će nekih dubokih razmišljanja. Sinoć smo počeli razgovarati s Lucianom Spallettijem. Imamo samo jedan način da to učinimo i da shvatimo da Dječji Nogometni komplet Italija kad padneš, kao što se nama dogodilo, moraš imati sposobnost ustani sa svojim idejama i radi. Ja se nosim s problemima kroz posao. Nemam kulturu bježanja od poteškoća.

Talijanski nogometni savez poziva na ‘duboko razmišljanje’ nakon lošeg izlaska s Eura 2024. nakon što su objavljene najnovije informacije o budućnosti Luciana Spallettija

“Odraz koji smo napravili svi zajedno: ja, Gigi, trener. Podijelili smo razočaranje s dečkima jer nije riječ o skupini koja ne preuzima svoje obveze. Nemamo što skrivati, svi smo odgovorni. Zadnji Večeras smo dugo razgovarali s trenerom. Vrlo sam pragmatičan i mislim da je vrlo pogrešno napustiti višegodišnji projekt nakon 8 mjeseci pri prvim poteškoćama.”

Gravina je također govorio o dugoročnoj viziji poboljšanja talijanske reprezentacije s razvojnim planovima uz Serie A dok se žele pripremiti za budućnost.

“Od jučer navečer krenuli smo novim putem s usporedbom”, rekao je. “Identificiranjem grešaka, trenutni odgovor je bio da se provedu sve radnje koje će izbjeći te greške. Već smo pokrenuli 5-6 tehničara koji rade u Serie A kako bi stvorili veći dijalog i raspravu za valorizaciju djece i mladih.

“Kada smo razgovarali sa Spallettijem ciljali smo na 2026. Možemo temeljiti sva naša očekivanja, ali uvijek se moramo nositi s realnošću. Nitko ne može jamčiti rezultat. Moramo se posvetiti maksimalno. Nije slučajnost da je savez bio radimo sve za mlade od 2018. godine, a to je dovelo do sjajnih rezultata. Počinjemo veliko natjecanje poput Lige nacija za 60 dana na kojima trener mora raditi. Dalje smo nego što smo mislili Ne smijemo odustati od posla da podignemo svijest i izvučemo ono najbolje iz ovih momaka.

“Postoje nacionalni i međunarodni zakoni koji nas sprječavaju da namećemo stvari poduzetničkim tvrtkama. Činjenica je kulturološka i ovisi o nekim Personalizirani Nogometni dresovi Modric brojkama. U Serie A imamo 32% igrača koji se mogu birati. Snažno se opiremo ponovnom otvaranju. više registracija Ne shvaćaju da je rad s mladima ulaganje, a ne trošak, također želim istaknuti da nema sukoba između mene i politike to se događa u svakoj zemlji.”

ŠTO SLJEDEĆE ZA ITALIJU?
Gravina je također otkrio da još nije odlučio hoće li se sljedeće godine natjecati na izborima za predsjednika GIFC-a. Italija će sada početi gledati naprijed Nogometni dresovi prema Svjetskom prvenstvu 2026., za koje će se očajnički željeti kvalificirati nakon što nisu uspjeli doći na turnir ni 2022. ni 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *